Papa Francisc anunţă că urmează să efectueze în septembrie o vizită în Franţa, dar nu din motive politice, ci numai în problema migraţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Voi merge la Marsilia, nu în Franţa”, a subliniat Francisc la bordul avionului cu care de întocea la vatican de la Zilele Tineretului Catolic, la Lisabona.

Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, subliniază că nu are o ”problemă” cu Franţa.

”Problema care mă îngrijorează este problema mediteraneeană. De aceea mă duc în Franţa” la 22-23 septembrie, a precizat el.

”Mediterana este un cimitir. Dar nu este cel mai mare. Cel mai mare cimitir se află în nordul Africii. Este teribil. Iată de ce merg la Marsilia”, a continuat, în faţa unor jurnalişti, iezuitul argentinian, care a transformat problema migraţiei într-o piatră de temelie a pontificatului său.

”Episcopii organizează această întâlnire pentru a reflecta la drama migranţilor”, a declarat el.

Dioceza Marsilia organizează în perioada 18-24 septembrie întâlniri pe teme ca inegalităţile economice, migraţiile şi modificările climatice, la care Papa Francisc este invitat să se întâlnească cu episcopi şi tineri.

”Am fost la Strasbourg (în 2014), voi merge la Marsilia, dar nu în Franţa”, a insistat Papa.

”Săptămâna trecută, preşedintele (francez Emmanuel) Macron mi-a spus despre intenţia sa de a veni” la reuniunea de la Marsilia, semnalând astfel că întâlnirea cu şeful statului francez este opţională în această vizită.

Francisc urmează să se întâlnească cu Emmanuel Macron la 23 septembrie, după-amiaza, înainte de a oficia o slujbă pe Stadionul Vélodrome.

Această slujbă este deschisă publicului, iar la ea se va spune o rugăciune în memoria migranţilor morţi pe mare.

Papa Francisc a anunţat deja că se duce ”la Marsilia, nu în Franţa” - o declaraţie care a provocat o neînţelegere în rândul unei părţi a catolicilor francezi.

Întyrebat dacă ”are ceva împotriva Franţei”, Suveranul Pontif a răspuns că ”nu!”.

”Aici e o politică. Vizitez ţări mici europene. Pe cele mari (Spania, Franţa, Anglia) le las după aia, la sfârşit. Vreu să încep cu cele mici”, a precizat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.