Papa Francisc a ajuns în Peru, joi, în ultima parte a turneului său în America de Sud. Suveranul Pontif a fost întâmpinat la aeroportul din Lima de preşedintele peruan Pablo Kuczynski, care i-a cerut să ajute la rezolvarea crizei politice de care este afectată această ţară, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înainte de sosirea Suveranului Pontif, preşedintele Kuczynski l-a numit „mesager al păcii şi speranţei” şi a afirmat că speră ca vizita lui să ajute la „vindecarea” naţiunii. 

Peruanii protestează faţă de decizia autorităţilor de a îl graţia din motive de sănătate pe Alberto Fujimori, fost preşedinte al ţării, în Ajunul Crăciunului. 

După decizia de a îl graţia pe Fujimori, Pablo Kuczynski a luat cunoştinţă despre furia pe care a generat-o, dar a spus că nu poate permite ca acesta să moară în închisoare.

Fujimori ispăşea o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, după ce a fost condamnat pentru abuzuri privind drepturile omului şi corupţie. Medicii care l-au tratat au spus că Fujimori are probleme grave de inimă.

Papa Francisc va vizita oraşele Puerto Maldonado şi Trujillo, după care, duminică, va avea loc o slujbă în Lima.

Suveranul Pontif a ajuns în Peru după ce a făcut o vizită în Chile, unde s-a întâlnit cu victime al abuzului sexual comis de preoţi din această ţară.

Papa Francisc, în vârstă de 81 de ani, şi-a exprimat „durerea şi ruşinea” faţă de acest scandal şi le-a cerut iertare victimelor.

Catolicii au fost nemulţumiţi de decizia Suveranului Pontif din 2015 prin care l-a numit pe episcopul Juan Barros la conducerea micii dioceze Osorno din Chile. Barros a fost acuzat că şi-a protejat fostul mentor, părintele Fernando Karadima, care în urma unei anchete desfăşurate la Vatican a fost găsit vinovat, în 2011, de abuz asupra unor adolescenţi, timp de mai mulţi ani. Karadima a negat acuzaţiile, iar Barros a spus că nu are cunoştinţe despre aceste învinuiri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.