Pandemia noului coronavirus este ”departe de a se fi terminat” în regiunea Asia-Pacific, iar măsurile actuale în vederea opririi răspândirii virusului permit ţărilor să câştige timp pentru a se pregăti în vederea transmiterii locale de mare amploare, a avertizat marţi un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În pofida tuturor măsurilor luate în lupta împotriva noului coronavirus, riscul transmiterii în regiune nu va dispărea atâtâ timp cât pandemia nu se încheie, a subliniat directorul OMS în regiunea Asia-Pacific Takeshi Kasai.

”Este o bătălie de lungă durată şi nu putem lăsa garda jos”, a îndemnat el într-o conferinţă de presă virtuală.

”Trebuie ca fiecare ţară să continue să se pregătească în vederea unei transmiteri locale de mare amploare”, a subliniat el.

Kasai a avertizat că o scădere a numărului cazurilor de contaminare nu permite o relaxare.

Alt reprezentant OMS a anunţat că organizaţia se aşteaptă ca nicio ţară să nu fie cruţată  de noul coronavirus.

”Focare continuă să apară în locuri noi, iar «importul» rămâne o îngrijorare”, a avertizat în această conferinţă de presă un consilier tehnic al OMS, Matthew Griffith.

El a citat cazuri ”importate” în Singapore şi Coreea de Sud de către călători care au venit din străinătate.

Coreea de Sud a anunţat marţi 125 de contaminări suplimentare, care cresc bilanţul infectărilor la 9.786, potrivit autorirăţilor sanitare sud-coreene.

În Japonia, numărul contaminărilor a trecut marţi pragul de 2.000, potrivit unui bilanţ întocmit de Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.