Autorităţile pakistaneze au deschis o investigaţie asupra liderilor partidului condus de fostul prim-ministru aflat în închisoare, Nawaz Sharif, acuzându-i că au încălcat legea anti-terorism, cu 10 zile înaintea alegerilor naţionale, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investigaţia este în legătură cu un marş organizat de Liga Musulmană din Pakistan-Nawaz (PML-N) pe 13 iulie, care a încălcat interdicţia de a organiza mitinguri în ziua de vineri.

Liderii partidului sunt acuzaţi că au încălcat legea anti-terorism care defineşte terorismul ca fiind, printre altele, „activitatea de a crea frica publică” prin evenimente precum mitinguri ilegale.

„Luăm măsuri împotriva liderilor PML-N. Dar nimeni nu va fi arestat înaintea alegerilor”, a declarat ministrul interimar al provinciei Punjab, Shaukat Javed.

El a adăugat că acuzaţiile de terorism sunt o „greşeală” care va fi corectată ulterior.

Liderul PML-N, Shebaz Sharif, fratele lui Nawaz Sharif, a condus marşul de vineri din oraşul Lahore , la care au participat zeci de mii de persoane.

Nawaz Sharif a fost înlăturat din funcţie de Curtea Supremă anul trecut şi a fost condamnat la zece ani de închisoare luna aceasta pentru acuzaţii de corupţie.

Fostul prim-ministru a fost arestat la câteva minute după ce a aterizat vineri în Pakistan.

El acuză armata că ajută „o vânătoare de vrăjitoare” pentru a opri PML-N să câştiga alegerile care vor avea loc pe 25 iulie.

Partidul lui Sharif a fost la putere în ultimii cinci ani şi a avut numeroase conflicte cu armata, care a condus Pakistanul pentru aproape jumătate din existenţa sa de 71 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.