Un tribunal din Pakistan a condamnat la moarte un student în vârstă de 22 de ani, acuzat de blasfemie din cauza unor mesaje pe WhatsApp, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instanţa din provincia Punjab a declarat că tânărul a distribuit imagini şi videoclipuri cu caracter blasfemic cu intenţia de a jigni sentimentele religioase ale musulmanilor.

Un tânăr de 17 ani a fost condamnat la închisoare pe viaţă în acelaşi dosar. Amândoi au negat că au comis vreo încălcare a legii.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Blasfemia se poate pedepsi cu moartea în Pakistan. Unele persoane au fost linşate chiar înainte ca dosarele lor să fie judecate.

Plângerea a fost depusă în 2022 de către unitatea de combatere a criminalităţii cibernetice a Agenţiei Federale de Investigaţii din Pakistan (FIA) din Lahore.

Cazul a fost înaintat unui tribunal local din oraşul Gujranwala.

În hotărârea din această săptămână, judecătorii au precizat că tânărul de 22 de ani a fost condamnat la moarte pentru că a pregătit fotografii şi videoclipuri care conţineau cuvinte batjocoritoare la adresa profetului Mahomed şi a soţiilor sale.

Acuzatul mai tânăr a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a redistribuit materialul.

Tatăl condamnatului la moarte, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a declarat pentru BBC că a depus un recurs la Înalta Curte din Lahore.

Celălalt tânăr a fost condamnat la închisoare pe viaţă în loc de pedeapsa cu moartea, deoarece este minor, a precizat instanţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.