Armata pakistaneză a salvat marţi patru copii dintre cele opt persoane blocate într-o telecabină care a atârnat toată ziua deasupra unei prăpăstii adânci, într-o operaţiune cu risc ridicat, complicată de rafalele de vânt şi de lumina tot mai scăzută, pe măsură ce se apropie seara, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şapte copii şi un profesor au rămas blocaţi în telecabină după ce un cablu s-a rupt, în jurul orei locale 7 dimineaţa (05.00, ora României). Ei voiau să meargă la şcoală, locuind într-o zonă muntoasă izolată din Battagram, la aproximativ 200 de km nord de Islamabad.

Patru copii au fost salvaţi, unul câte unul, a declarat oficialul districtual Shah Fahad. Un purtător de cuvânt al agenţiei de salvare şi un oficial districtual au declarat anterior pentru Reuters că doi copii fuseseră scoşi din telecabină.

Imagini prezentate la televiziune au arătat un copil ridicat de un elicopter de la telecabină, cu ajutorul unui ham, şi care apoi este transportat la sol.

Telecabina a rămas blocată deasupra unei prăpăstii, la aproximativ 275 de metri deasupra solului, şi atârnă de un singur cablu.

Misiunea de salvare a fost complicată din cauza rafalelor de vânt din zonă şi a faptului că palele rotorului elicopterelor riscau să destabilizeze şi mai mult ascensorul. De asemenea, a început să se întunece.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.