O femeie creştină din Pakistan a fost achitată într-un caz de blasfemie după ce a petrecut opt ani în închisoare, fiind condamnată la pedeapsa cu moartea, a informat avocatul ei, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia Curţii Supreme a Pakistanului a stârnit proteste violente săptămâna trecută din partea islamiştilor iar guvernul a acceptat cererea lor de a-i interzice femeii să părăsească ţara.

Însă în presă au apărut informaţii conform cărora femeia, Asia Bibi, s-a urcat într-un avion după eliberare, fără să fie cunoscută destinaţia.

Mai târziu, Ministerul de Externe a confirmat că ea se află în continuare în Pakistan. Soţul ei a declarat că cei doi se află în pericol şi au cerut să primească azil în altă ţară.

Mulţi dintre protestatari sunt susţinători duri ai legilor privind blasfemia şi au cerut ca Asia Bibi să fie spânzurată. Un lider islamist a declarat că toţi judecătorii Curţii Supreme „merită să fie omorâţi”.

Procesul a pornit de la o ceartă dintre Asia Bibi şi un grup de femei în iunie 2009. Femeile s-au certat din cauza faptului că Bibi a atins un pahar cu apă, iar femeile au afirmat că ele nu mai pot atinge paharul pentru că a fost atins de cineva de altă credinţă. Ele i-au transmis lui Asia Bibi că ar trebui să se convertească la Islam iar în acel moment ea a făcut comentarii ofensatoare la adresa profetului Mohamed.

Mai târziu, ea a fost atacată la ea acasă iar în timpul atacului acuzatorii ei susţin că ea a recunoscut blasfemia. Ulterior, ea a fost arestată după o investigaţie a poliţiei.

Curtea Supremă a decis că nu există dovezi suficiente şi că ea a recunoscut fapta în faţa unei mulţimi care ameninţa că o va ucide.

Islamul este religia naţională a Pakistanului şi este un element central al sistemului de legi din ţară. Susţinerea pentru legile stricte privind blasfemia este puternică. Politicienii au susţinut de multe ori pedepse severe pentru a-şi asigura susţinerea poporului.

Criticii susţin că legile au fost folosite des pentru ca oamenii să se răzbune după dispute personale. Majoritatea celor condamnaţi sunt musulmani sau membri ai comunităţii Ahmadi, dar din anii '90, numărul creştinilor condamnaţi a crescut. Creştinii reprezintă doar 1,6% din populaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.