Instituţia publică locală însărcinată cu finanţarea transporturilor în regiune, Île-de-France Mobilités (IDFM), estimează, într-un prim bilanţ al revoltelor urbane din ultimele zile, la ”cel puţin 20 de milioane de euro pagubele” cauzate echipamentelor şi vehiculelor - aproximativ 40 de autobuze arse -, dezvăluie Le Parisien, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Revoltele urbane declanşate de uciderea prin împuşcare a lui Nahel, la vârsta de 17 ani, de către un poliţist marţi,, la 27 iunie, la Nanterre, au cauzat numeroase pagube transporturilor în regiune - au fost incendiate autobuze, au fost bătiuţi şoferi, au fost vizate tramvaie cu tiruri de focuri de artificii.

Autoritatea regională a transporturilor înregistrează, ”în acest stadiu”, aproximativ 40 de autobuze incendiate.

O ramă de pe linia de tramvai T6 a fost distrusă integral de flăcări, la Clamart,. iar o ramă de pe linia T10 a fost grav avariată.

Şine şi mobilier urban au fost afectate pe mai multe linii de tramvai.

IDMF, care urmează să plătească această factură, dă asigurări că este ”încă prea devreme să se cunoască în detaliu modalităţile de plată şi repartizarea precisă”.

Transportul de suprafaţă din Île-de-France - autobuze şi tramvaie - îşi încheie activitatea mai devreme, din nou, luni, la ora locală 21.00 (22.00, ora României), ”pentru a apăra siguranţa agenţilor şi călătorilor”, în pofida unei scăderi a intensităţii a revoltelor, a anunţat luni IDFM.

Autoritatea regională a transporturilor le-a cerut pasagerilor să-şi devanseze deplasările.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.