Noile autorităţi din regiunea separatistă prorusă georgiană Osetia de Sud au anunţat că renunţă la organizarea unui referendum privind intrarea în Rusia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele” Osetiei de Sud Alan Gagloev evocă într-un comunicat ”incertitudinea legată de consecinţele legale” ale unui asemenea referendum, decis de către predecesorul său Anatoli Bibilov, programat la 17 iulie.

El evocă, de asemenea, ”inadmisibilitatea unei decizii uniaterale prin refrendum asupra unor probleme care ţin de drepturile şi interesele legitime ale Federaţiei ruse”.

Însă Alan Gagloev îndeamnă ”să aibă loc, fără întârziere, consultări cu partea rusă asupra tuturor problemelor legate de o intergrare mai mare a Osetiei de Sud şi Federaţiei ruse”.

La 13 mai, autorităţile separatiste din Osetia de Sud au anunţat că Anatoli Bibilov a semnat un decret privind organizarea unui referendum, evocând ”aspiraţia istorică a locuitorilor” acestui teritoriu mic din Caucaz de a face parte din Rusia, cu care se învecinează.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.