Reprezentanţii speciali ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi ai Consiliului Europei au făcut apel, joi, la Rusia să înceteze agresiunea şi distrugerea locurilor religioase şi a lăcaşurilor de cult din Ucraina, potrivit unui comunicat comun, citat de The European Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe măsură ce atacul militar rusesc împotriva Ucrainei continuă, deplângem victimele războiului şi deplângem milioanele de oameni forţaţi să îşi părăsească locuinţele şi ţara, căutând adăpost şi siguranţă în Ucraina, în Europa şi nu numai. Copiii, femeile şi persoanele în vârstă sunt deosebit de vulnerabile. Multe victime ale războiului suferă traume psihologice profunde”, se arată în comunicat.

”Suntem oripilaţi de distrugerea locurilor religioase şi a lăcaşurilor de cult: biserici, sinagogi şi moschei. Ele sunt vitale pentru diversele comunităţi religioase ale ţării, mai mult ca niciodată în perioade de criză”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, Consiliul Europei a fost înfiinţat după Holocaust şi al Doilea Război Mondial, iar OSCE a fost creată la apogeul Războiului Rece, cu promisiunea menţinerii păcii şi securităţii pe continentul european.

”În calitate de reprezentanţi ai ambelor organizaţii angajaţi să promoveze dialogul paşnic, solicităm Rusiei să oprească distrugerea locurilor religioase şi a lăcaşurilor de cult, care, împreună cu uciderea fără discernământ a zeci de mii de civili, constituie crime împotriva umanităţii”, se mai arată în document.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.