Şeful programului de urgenţe din Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a exprimat luni încrederea că cele mai puternice naţiuni ale lumii vor ajunge la un consens în abordarea crizelor sanitare, precum cea provocată de noul coronavirus, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mike Ryan, şeful programului de urgenţe din OMS, a declarat luni: „Suntem toţi vulnerabili în faţa riscului, trebuie să găsim soluţii globale. Avem încredere că G7 va juca un rol major în asta în lunile şi anii viitori”.

Franţa şi Germania au părăsit discuţiile referitoare la reformarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, fiind nemulţumite de încercările Statelor Unite de a conduce negocierile, în pofida deciziei Washingtonului de a se retrage din OMS, au declarat vineri trei oficiali.

Decizia celor două state este un pas înapoi pentru preşedintele american Donald Trump, în condiţiile în care Washingtonul, care deţine preşedinţia rotativă a G7, spera să emită în septembrie o foaie de parcurs pentru o reformare amplă a OMS, cu două luni înainte de alegerile prezidenţiale din SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.