Peste opt milioane de persoane sunt strămutate în interiorul Ucrainei, potrivit celui mai recent raport al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) a Naţiunilor Unite, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 18%, sau aproape unul din cinci ucraineni, din populaţia de dinainte de război a Ucrainei este în prezent strămutată în interiorul ţării, se arată în cel de-al patrulea Raport privind strămutarea în interiorul Ucrainei, publicat luni.

”Nevoile persoanelor strămutate în interior şi ale tuturor celor afectaţi de războiul din Ucraina cresc din oră în oră”, a declarat, marţi, directorul general al OIM, Antonio Vitorino.

Cel mai recent sondaj, realizat între 29 aprilie şi 3 mai, a constatat că 63% dintre persoanele strămutate în interiorul Ucrainei sunt femei.

Potrivit sondajului, peste 50% dintre locuinţele cu familii strămutate au copii, 55% includ persoane în vârstă şi peste 30% sunt persoane cu boli cronice.

Peste 5,9 milioane de refugiaţi au părăsit Ucraina către ţările vecine, potrivit Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. De asemenea, cel puţin 13,9 milioane de persoane au devenit strămutate de la începutul invaziei ruse la sfârşitul lunii februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.