Peste 7.7 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul Ucrainei după ce au fost forţate să îşi părăsească casele din cauza invaziei Rusiei, potrivit celui mai recent raport al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit celui de-al treilea Raport privind strămutarea în interiorul Ucrainei, publicat joi, numărul persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei a crescut la cel puţin 17.5%, sau mai mult de unu din şase persoane din populaţia Ucrainei de dinaintea războiului.

Cel mai recent sondaj, realizat între 11 aprilie şi 17 aprilie, a constatat că cel puţin 60% dintre cei strămutaţi în interiorul ţării sunt femei. Mai mult de jumătate dintre ei au precizat că duc lipsa unor produse alimentare. Potrivit OIM, 28% dintre familiile cu copii sub vârsta de cinci ani au declarat că s-au confruntat cu dificultăţi în a obţine suficientă hrană pentru copiii lor.

”Femeile şi copiii, persoanele în vârstă şi persoanele cu dizabilităţi au fost afectate în mod disproporţionat, deoarece toţi reprezintă un grup de oameni extrem de vulnerabil”, a spus directorul general al OIM, António Vitorino.

Peste 5 milioane de refugiaţi au părăsit Ucraina către ţările vecine, potrivit Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), iar în total cel puţin 12.7 milioane de persoane au fost strămuntate de la începutul invaziei ruse la sfârşitul lunii februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.