Tianjin, un important oraş-port chinez din apropierea capitalei Beijing, a început testarea în masă a celor 14 milioane de locuitori ai săi după ce un grup de 20 de copii şi adulţi au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19, inclusiv cel puţin doi cu varianta Omicron, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre cei infectaţi se numără 15 elevi cu vârste cuprinse între opt şi 13 ani, un membru al personalului la un centru after-school şi patru părinţi. Testarea la nivel de oraş, începută duminică, urmează să fie finalizată în două zile.

Primele două cazuri confirmate în Tianjin au fost o fată de 10 ani şi o femeie de 29 de ani care lucra la centrul after-school. Ambele au fost infectate cu varianta Omicron. În testele ulterioare ale contactelor apropiaţilor, alte 18 persoane au fost testate pozitiv şi 767 au fost negative începând de sâmbătă seara.  

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Rezidenţii au fost sfătuiţi să rămână acasă sau în apropiere pentru a fi disponibili pentru screening-ul la nivel de comunitate a acidului nucleic. 

Li s-a spus că, până nu vor obţine un rezultat negativ al testului, nu vor primi un cod „verde” pe aplicaţiile de urmărire a Covid-19 pentru smartphone-uri pe care aproape toţi oamenii din China sunt acum obligaţi să îl prezinte atunci când folosesc transportul public şi în alte situaţii.

China şi-a intensificat strategia de toleranţă zero la Covid-19 în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice de iarnă, care se deschid pe 4 februarie la Beijing. 

Milioane de oameni sunt izolaţi în casele lor din Xi’an şi Yuzhou, alte două oraşe care sunt mai îndepărtate de Beijing, dar au focare mai mari.

Şi oraşul Zhengzhou, o capitală de provincie la 70 km nord de Yuzhou, efectuează, de asemenea, teste în masă şi închide şcolile începând de luni.

China a raportat 165 de cazuri confirmate de coronavirus pentru 8 ianuarie, în creştere faţă de ziua precedentă, 159, a anunţat duminică autoritatea sa de sănătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.