Primarul din Chicago, al treilea cel mai populat oraş american, îi îndeamnă pe cei 2,7 milioane de locuitori să rămână acasă timp de o lună - începând de luni -, mai puţin în cazul unor deplasări esenţiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este o recomandare, a subliniat pe Twitter Lori Lightfoot.

”Sfătuim puternic locuitorii să nu primească niciun invitat acasă, să anuleze petrecerile tradiţionale de Thanksgiving şi să evite să călătorească”, se arată în acest mesaj, publicat joi, al Primăriei Chicago.

Reuniunle private urmează să fie limitate - în mod obligatoriu - la maximum zece persoane.

Statul Illinois, în care se află Chicago, le-a recomandat miercuri locuitorilor să rămână acasă ”cât mai mult posibil în următoarele trei săptămâni”, însă această recomandare nu are caracter obligatoriu.

Statele Unite nu au înregistrat niciodată anterior, de la începutul pandemiei, un număr atât de mare de spitalizări din cauza covid-19, iar noi restricţii încep să fie impuse la nivel local, în lipsa unor consemne din partea Guvernului federal al lui Donald Trump.

La New York, cel mai mare oraş american, barurile şi restaurantele urmează să fie închise pe timpul nopţii - începând de vineri - de la ora locală 22.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.