Australia a raportat duminică unele dintre cele mai multe cazuri de Covid-19 contractate local din acest an, din cauza variantei Delta, plasând în carantină oraşele Sydney şi Darwin şi înăsprind restricţiile îm patru state, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oraşul Sydney a intrat în carantină duminică, în condiţiile în care numărul total al cazurilor de Covid-19 provocate de Delta a urcat la 110 în cartierul Bondi.

În Darwin, din nordul Australiei, autorităţile au cerut oamenilor să stea acasă două zile.

"Având în vedere cât de contagioasă este această tulpină a virusului, anticipăm că în următoarele câteva zile numărul de cazuri va creşte probabil dincolo de ceea ce am văzut astăzi", a declarat premierul statului News South Wales, Gladys Berejiklian, într-un briefing de presă la Sydney.

Au fost raportate 38 de cazuri de diferite variante Covid-19 până duminică târziu, 30 dintre ele în Sydney, patru în Teritoriul de Nord, trei în Queensland şi unul în Australia de Vest. Este pentru prima dată în ultimele luni când atât de multe regiuni din Australia au raportat noi infecţii în aceeaşi zi, iar ministrul federal al Sănătăţii, Greg Hunt, a avertizat australienii că vor urma mai multe.

"Sunt încrezător că vom trece peste asta. Vor mai fi cazuri. Trebuie să fim sinceri şi conştienţi de asta", a spus Hunt.

 Queensland, Australia de Vest, Teritoriul Capitalei Australiene (ACT) şi Australia de Sud au implementat reguli de distanţare socială mai stricte, unele închizând frontierele pentru sosirile din regiunile afectate, altele trecând la mască obligatorie în interior.

Australia a avut mai mult succes în gestionarea pandemiei decât multe alte economii avansate prin închiderea rapidă a frontierelor, şi respectarea ridicată a regulilor de distanţare socială, raportând puţin peste 30.450 de cazuri şi 910 decese COVID-19.

Dar ţara a avut probleme cu campania de vaccinări şi s-a confruntat cu un număr tot mai mare de focare mici în ultimele luni.

Cifrele guvernamentale sugerează că au fost administrate doar aproximativ 1,4 milioane de doze duble de vaccinuri, într-o ţară cu 25 de milioane de oameni.

Carantina din Sydney înseamnă că oamenii pot pleca de acasă doar pentru cumpărături, muncă, educaţie, exerciţii fizice şi îngrijiri medicale.

Meciul de rugby de deschidere a seriei din Australia, împotriva Franţei, de luna viitoare, a fost mutat de la Sydney la Brisbane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.