Un elicopter al Forţei Multinaţionale şi a Observatorilor (MFO) s-a prăbuşit joi în pensinsula egipteană Sinai, provocând moartea a opt membri ai forţelor de menţinere a păcii aflaţi la bord, a anunţat MFO, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între cei care şi-au pierdut viaţa se află şase americani, un francez şi un ceh, toţi membri ai serviciului militar. Un american a supravieţuit şi a fost transportat la un spital din Israel.

Un oficial a declarat pentru Reuters că accidentul a fost provocat de o defecţiune tehnică.

Ministerul ceh al Apărării a publicat un comunicat  prin care confirmă că un membru al armatei cehe se numără printre cei ucişi în accidentul elicopterului. Comunicatul arată că accidentul a fost provocat de o eroare tehnică.

Secretarul interimar al Apărării din Statele Unite, Christopher Miller, a confirmat că şase americani au fost ucişi şi a afirmat pe Twitter că este întristat de aceste decese.

MFO a fost instalat pentru a monitoriza demilitarizarea Sinaiului în temeiul acordului de pace egipteano-israelian din 1979. Aceasta a scăzut în dimensiune în ultimii ani, pe măsură ce ţările vecine au întărit cooperarea în materie de securitate împotriva insurgenţilor din Sinai, conduşi de islamişti.

Cu toate acestea, atât Israelul, cât şi Egiptul s-au opus, în trecut, propunerilor Washingtonului de a reduce participarea SUA la MFO, al cărui site web enumeră aproximativ 452 de americani printre cei 1.154 de militari ai forţei.

Potrivit  MFO, elicopterul se afla într-o misiune ”de rutină” când s-a prăbuşit. Armata israeliană a declarat într-un comunicat că s-a oferit să trimită o echipă de salvare la faţa locului.

Potrivit site-ului său web, MFO atrage personal din 13 ţări şi acoperă o suprafaţă de peste 10.000 de kilometri pătraţi (3.860 mile pătrate) în Sinai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.