Oponenţii conducerii militare din Myanmar au inscripţionat duminică mesaje de protest pe ouă de Paşte, în timp ce mii de protestatari au ieşi din nou pe străzi, denunţând puciul din 1 februarie şi confruntându-se cu forţele de securitate care au împuşcat şi ucis cel puţin trei oameni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cele mai recente dintr-o serie de acţiuni de sfidare, mesaje incluzând ”Revoluţia de primăvară”, ”Trebuie să câştigăm” şi ” Să plece MAH” - referindu-se la liderul juntei Min Aung Hlaing - au fost văzute inscripţionate pe ouă în fotografiile de pe reţelele de socializare.

"Paştele este despre viitor, iar oamenii din Myanmar au un viitor extraordinar într-o democraţie federală", a declarat dr. Sasa, trimisul internaţional pentru guvernul civil demis, într-o declaraţie.

Sasa, care foloseşte un singur nume, este membru al unei minorităţi etnice în mare parte creştine din ţara predominant budistă.

Campania împotriva destituirii guvernului ales condus de Aung San Suu Kyi a inclus proteste, o campanie de nesupunere civică prin greve şi acte ciudate de revoltă care s-au răspândit pe reţelele de socializare.

Tinerii din oraşul Yangon au împărţit ouă cu mesajele de protest, arată fotografiile din postări.

Mulţimi de oameni au ieşit pe străzi zi şi noapte, în pofida unei represiuni sângeroase şi a arestării liderilor activişti, pentru a respinge revenirea guvernării militare după un deceniu de paşi către democraţie.

Asociaţia de asistenţă pentru deţinuţii politici (AAPP), un grup activist care monitorizează victimele şi arestările, a declarat că numărul de morţi a crescut la 557, începând de sâmbătă seară.

În capitala Naypyitaw, doi bărbaţi au fost ucişi când poliţia a tras asupra protestatarilor pe motociclete, a relatat site-ul de ştiri Irrawaddy.

Un bărbat a fost ucis mai devreme în oraşul nordic Bhamo, a relatat publicaţia Myanmar Now.

Un utilizator al reţelelor de socializare a postat mai târziu imagini cu ceea ce părea a fi o femeie medic care zăcea rănită şi nesupravegheată pe o stradă, în Mandalay, în urma unui protest.

Poliţia şi un purtător de cuvânt al juntei nu au răspuns la apelurile telefonice pentru a solicita comentarii.

O mulţime uriaşă, inclusiv multe femei cu pălării de paie, a străbătut oraşul central Taze scandând lozinci, potrivit postului DVB TV.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.