Guvernul australian a anunţat sâmbătă că se ocupă de coordonarea răspunsului la un incident de securitate cibernetică care a forţat operatorul portuar DP World Australia să suspende operaţiunile în porturile din mai multe state, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al DP World Australia a declarat sâmbătă pentru Reuters că operaţiunile din porturile afectate nu au fost încă restabilite. 

Un comunicat precizează că societatea "lucrează non-stop pentru a restabili operaţiunile normale în condiţii de siguranţă" după ce breşa a fost detectată vineri seara târziu.

Ministrul de interne Clare O'Neil a declarat sâmbătă pe platforma X că guvernul coordonează răspunsul la această situaţie. Coordonatorul naţional pentru securitate cibernetică al Australiei, numit la începutul acestui an ca răspuns la mai multe breşe majore de securitate a datelor, gestionează răspunsul oficial la incident, a declarat O'Neil.

DP World Australia, parte a gigantului portuar DP World, deţinut de statul Dubai, operează patru terminale de containere în Australia, la Melbourne, Sydney, Brisbane şi Fremantle, în Australia de Vest.

Potrivit DP World, în regiunea Asia-Pacific compania are peste 7.000 de angajaţi şi deţine porturi şi terminale în 18 locaţii.

CITEȘTE ȘI Banca chineză ICBC, cea mai mare din lume, lovită de un atac cibernetic ransomware care ar fi perturbat piaţa titlurilor de Trezorerie din SUA

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.