Operaţiuni ale poliţiei au loc - începând de luni şi continuă în zilele următoare - împotriva a ”zeci de indivizi” din cadrul mişcării islamiste, care nu ţintesc indivizi ”neapărat cu legături cu ancheta” decapitării profesorului de istorie şi geografie Samuel Paty, a anunţat luni ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operaţiunile - decise într-un Consiliu al Apărării, duminică, nu ţintesc indivizi ”neapărat cu legături cu ancheta” asasinării lui Samuel Paty, ci vizează ”să transmită un mesaj: niciun moment de răgaz inamicilor Republicii”, a declarat la Europe1 Gérald Darmanin, fără să facă precizări.

După asasinarea vineri a profesorului, la Conflans Saint-Honorine, ”peste 80 de anchete” au fost deschise cu privire la ură online şi au fost operate arestări, a anunţat ministrul, care precizează că vrea să dizolve mai  multe asociaţii, inclusiv Colectivul împotriva islamofobiei din Franţa (Collectif contre l'islamophobie en France, CCIF).

”Toate structurie asociative vor ptimi, toată săptămâna, un anumit număr de vizite de la serviciile statului, iar unele dintre ele, la propunerea mea, vor fi dizolvate de Consiliul Miniştrilor”, a anunţat Gérald Darmanin.

Ministrul a anunţat că doreşte dizolvarea CCIF, care este, în opinia sa, ”în mod evident implicat” şi cu privire la care ”un anumit număr de elemente ne permit să ne gândim că este un inamic al Republicii”.

Asociaţia ”încasează ajutoare de stat, primeşte deduceri fiscale şi denunţă islamofobia statului”, acuză ministrul.

El a citat de asemenea organizaţia nonguvernamentală (ONG) Baraka City, înfiinţată de de către musulmani salafişti, al cărei preşedinte, Driss Yemmou, a fost plasat joi sub control judiciar în cadrul unei anchete cu privire la hărţuire pe reţele de socializare.

Ministrul a apreciat, de asemenea, că tatăl unei eleve de la Conflans Saint-Honorine şi acrtivistul islamist radical Abdelhakim Sefrioui ”au lansat în mod evident o fatwa” împotriva profesorului Samuel Paty, din cauză că a arătat în clasă caricaturi cu profestul Mahomed.

Cei doi bărbaţi se află între cele 11 persoane plasare în arest prevenitv în cadrul anchetei cu privire la acest atentat comis de către un rus cecen în vârstă de 18 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.