Ucraina a planificat pentru vineri o operaţiune menită să evacueze civilii care sunt ascunşi în oţelăria Azovstal, unde se află ultimii luptători care apără oraşul-portuar Mariupol, din sudul ţării, potrivit preşedinţiei ucrainene, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Azi (n.r. vineri) este planificată o operaţiune menită să scoată civilii din uzină (n.r. Azovstal)”, a precizat cabinetul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, fără a oferi detalii.

Secretarul general al, ONU Antonio Guterres, a declarat, după întâlnirea cu Zelenskii la Kiev, joi, că au avut loc discuţii intense cu scopul de a permite evacuarea civililor din combinatul siderurgic Azovstal, care a fost atacat de forţele ruse care ocupă Mariupolul.

Marţi, preşedintele rus Vladimir Putin a fost de acord ”în principiu” cu implicarea ONU şi a Comitetului Internaţional pentru Crucea Roşie în evacuarea uzinei Azovstal, potrivit lui Guterres.

Primăria Mariupolului a comunicat că aproximativ 100.000 de locuitori sunt ”în pericol de moarte” din cauza bombardamentelor ruseşti şi a condiţiilor insalubre, descriind o penurie ”catastrofală” de apă potabilă şi alimente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.