Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat că va trimite trei experţi în drepturile omului în Ucraina în luna iunie pentru a investiga presupusele încălcări şi abuzuri ale drepturilor omului, potrivit unui comunicat al Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarii, care sunt membri ai comisiei internaţionale independente de anchetă a ONU privind Ucraina, vor vizita mai multe locaţii, inclusiv oraşele Liov, Kiev, Harkov şi Sumî, în perioada 7-16 iunie. Oficialii ONU au scopul de a obţine informaţii directe despre presupusele încălcări ale drepturilor omului şi abuzuri, precum şi încălcări ale dreptului umanitar interinaţional.

Ei se vor întâlni cu oficiali guvernamentali, inclusiv miniştri-cheie, membri ai societăţii civile şi din agenţii ale Naţiunilor Unite, pentru a discuta despre situaţia din ţară, dar şi cu victime, martori şi persoane strămutate în interiorul Ucrainei.

Comisarii vor susţine o conferinţă de presă la încheierea misiunii lor, pe 15 iunie.

Comisia va prezenta rapoarte cu privire la activităţile sale Adunării Generale în octombrie 2022 şi Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului în martie 2023.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.