Martin Griffiths, directorul Agenţiei umanitare a ONU Martin Griffiths, a declarat luni în faţa Consiliului de Securitate din New York că nu se aflau nave de marfă civile în ”zona de siguranţă” a coridorului maritim din Marea Neagră la momentul în care Rusia a afirmat că a fost vizată de un atac cu drone, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nicio navă nu a raportat un incident în weekend”, a spus Griffiths.

”Coridorul reprezintă doar linii pe o diagramă: atunci când navele implicate în iniţiativă nu sunt în zonă, coridorul nu are un statut special. Nu oferă nici acoperire şi nici protecţie pentru acţiunile militare ofensive sau defensive”, a adăugat el.

Moscova s-a retras duminică din iniţiativa privind exportul cerealelor din Marea Neagră, intermediată de ONU, după ce a anunţat că flota sa din Peninsula Crimeea a fost vizată de un atac cu dronă, acuzaţii pe care ambasadorul rus le-a reiterat Consiliului de Securitate.

Ministerul rus al Apărării a precizat că una dintre drone ar fi putut fi lansată ”de la bordul uneia dintre navele civile închiriate de Kiev sau de către comandanţii săi occidentali pentru exportul de produse agricole din porturile maritime ale Ucrainei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.