Organizaţia Naţiunilor Unite nu este la curent cu niciun program de arme biologice în Ucraina, a declarat Înaltul Reprezentant al Naţiunilor Unite pentru Dezarmare, Izumi Nakamitsu, vineri, în cadrul reuniunii de urgenţă a Consiliului de Securitate, notează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul de Securitate al ONU a fost convocat în urma solicitării Rusiei de a discuta afirmaţiile Kremlinului, prezentate fără dovezi, cu privire la ”activităţile biologice” ale SUA în Ucraina.

Nakamitsu a abordat, de asemenea, ”problema îngrijorătoare” a siguranţei şi securităţii centralelor nucleare din Ucraina.

Ea a precizat că un accident la centralele nucleare din Ucraina ”ar putea avea consecinţe grave asupra sănătăţii publice şi mediului”. De aceea, ”trebuie luate toate măsurile pentru a-l evita”, a mai argumentat oficialul ONU.

Potrivit Nakamitsu, posibilitatea unui accident cauzat de defectarea sursei de alimentare a unui reactor sau incapacitatea de a asigura întreţinerea regulată a centralelor ”creşte pe zi ce trece”.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.