Secretarul general adjunct al ONU însărcinat cu Afaceri Umanitare, Martin Griffiths, a cerut, joi, tuturor părţilor să asigure trecerea în siguranţă a civililor din oraşul-port asediat Mariupol (sud-estul Ucrainei), după ce doi angajaţi ai organizaţiei umanitare Caritas şi membrii familiei lor au fost ucişi, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt profund întristat de moartea a cel puţin doi lucrători care au fost ucişi, împreună cu cinci dintre rudele lor, în timpul unui atac care a vizat biroul organizaţiei neguvernamentale Caritas din Mariupol, estul Ucrainei, pe 15 martie. Evenimentele au avut loc în urmă cu aproape o lună, dar informaţiile au devenit disponibile abia acum”, a declarat Martin Griffiths, secretarul general adjunct al ONU însărcinat cu Afaceri Umanitare, într-un comunicat.

Griffiths a ”făcut un apel către părţile în conflict să convină de urgenţă asupra unor aranjamente clare pentru trecerea în siguranţă a civililor din regiunile în care viaţa lor este în pericol, precum şi asupra trecerii în siguranţă, rapidă şi nestingherită, a asistenţei umanitare în regiunile în care civilii se confruntă cu niveluri catastrofale de nevoi, în special în regiunile care au fost sau rămân asediate”.

Marţi, directorul Caritas Internationalis şi-a exprimat şocul şi groază cu privire la moartea a două angajate de la Caritas Ucraina Mariupol.

”Ne unim în durere şi solidaritate cu suferinţa familiilor şi a colegilor noştri din Caritas Ucraina, care trăiesc o tragedie”, a declarat secretarul general al Caritas Internationalis, Aloysius John, într-un comunicat.

John a adăugat că biroul naţional Caritas Ucraina încă investighează incidentul, care probabil a avut loc pe 15 martie, când ”un tanc a tras în clădirea centrului Caritas din Mariupol, ucigând doi membri ai personalului şi cinci dintre rudele acestora.

”În acest moment, din cauza absenţei comunicării cu oraşul Mariupol, precum şi a lipsei de acces la sediul centrului Caritas, biroul nostru naţional Caritas Ucraina încă strânge informaţii pentru a stabili ce s-a întâmplat. Se presupune că cei doi membri ai personalului Caritas, împreună cu familiile lor, s-au refugiat în centru în timpul atacului cu bombardamente”, a mai subliniat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.