Un comitet al ONU a cerut Spaniei să interzică prezenţa copiilor la coride sau participarea la şcolile de lupte cu tauri, precizând că ei trebuie să fie protejaţi de "efectele negative” ale acestei practici, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul pentru Drepturile Copiilor din cadrul ONU susţine că există îngrijorări privind impactul pe care coridele le au asupra spectatorilor cu vârsta sub 18 ani de la astfel de evenimente, precum şi asupra elevilor din şcolile pentru lupte cu tauri.

"Pentru a preveni efectele negative ale coridelor asupra copiilor, comitetul recomandă ca statul să interzică participarea copiilor sub 18 ani ca luptători sau spectatori la astfel de evenimente”, se arată în concluziile Comitetului.

De asemenea, Comitetul a transmis delegaţiei spaniole că există îngrijorare privind nivelul violenţei în cele 55 de şcoli de lupte cu tauri din Spania şi a întrebat dacă Spania a luat în considerare interzicerea copiilor şi la astfel de instituţii.

Delegaţia spaniolă a spus că, deşi coridele sunt reglementate de guvernele regiunilor autonome din Spania, copiii de peste 14 ani pot să primească lecţii practice în luptele cu tauri şi că fiecare astfel de şcoală precum şi fiecare guvern autonom are reguli diferite în ceea ce priveşte coridele.

Un membru al comitetului a spus că luptele cu tauri reprezintă o "violenţă extremă” de care copiii trebuie protejaţi.

"Nu este vorba doar de copiii-luptători, vorbim şi de cei care sunt spectatori. Dorim să protejăm copiii şi să nu fie expuşi la astfel de violenţe. Sperăm ca guvernul spaniol şi guvernele autonome din Spania să interzică celor sub 18 ani să participe la astfel de activităţi”, a spus Gehad Madi, un membru al Comitetului, pentru un ziar spaniol.

Delegaţia spaniolă a declarat că va lua în considerare recomandările.

Guvernul regional din Catalonia a interzis coridele acum opt ani, însă decizia a fost anulată în 2016 de Curtea Constituţională din Spania. Motivarea Curţii a fost că acest obicei este "o expresie de natură culturală care face parte din patrimoniul cultural naţional”.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.