Cel puţin 1.892 de civili au fost ucişi şi alţi 2.558 au fost răniţi de la începutul războiului din Ucraina în februarie, potrivit Naţiunilor Unite, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul deceselor înregistrate include 478 de bărbaţi, 308 de femei, 30 de fete şi 52 de băieţi, precum şi 71 de copii şi 953 de adulţi al căror sex nu este încă cunoscut, a precizat Oficiul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) într-un comunicat.

”Majoritatea victimelor civile înregistrate au fost cauzate de utilizarea armelor explozive cu o zonă amplă de impact, inclusiv bombardamente de artilerie grea şi sisteme de lansare cu rachete multiple, precum şi atacuri aeriene”, se arată în comunicat.

Cifrele exacte ale victimelor ar putea fi mult mai mari din cauza raportărilor întârziate din unele locaţii, a adăugat OHCHR. Acestea includ zone precum oraşul asediat din sud-estul ţării, Mariupol, unde ”cifrele sunt în continuare coroborate”.

Procuratura Generală a Ucrainei a anunţat un număr mai mare de victime în rândul copiilor. Miercuri, Procuratura Generală a Ucrainei a comunicat că 191 de copii au fost ucişi şi peste 349 au fost răniţi de la începutul invaziei ruse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.