Există tot mai multe acuzaţii de viol şi violenţe sexuale care vizează femeile şi copiii în Ucraina, a declarat, luni, directorul executiv al ONU Femei (”UN Women”), Sima Bahous, adăugând că acestea trebuie investigate, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O combinaţie de strămutări în masă cu o prezenţă numeroasă de recruţi şi mercenari şi brutalitatea manifestată împotriva civililor ucraineni au stârnit motive de îngrijorare profundă”, a declarat Sima Bahous, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

”Riscul traficului de persoane creşte pe măsură ce situaţia devine mai disperată (...). Femeile tinere şi adolescenţii neînsoţiţi sunt expuşi unui risc deosebit”, a subliniat Bahous.

Declaraţiile au fost făcute în urma unei vizite în Republica Moldova, ţară despre care ea a spus că a primit aproximativ 95.000 de refugiaţi ucraineni, în timp ce ”alţi mii” au tranzitat ţara. Oficialul ONU a mai remarcat că cei care au sosit erau în mare parte femei, copii şi bătrâni.

Bahous a făcut apel la sporirea resurselor pentru organele de poliţie de la graniţa dintre Republica Moldova şi Ucraina ”pentru ca acestea să poată asigura sprijin victimelor violenţei bazate pe gen şi traficului”.

”Răspunsul care integrează genul şi este concentrat pe supravieţuitor trebuie să fie în centrul tuturor acţiunilor umanitare”, a mai spus Bahous.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.