Organizaţia Mondială a Sănătăţii a omologat vineri vaccnul împotriva covid-19 indian Covovax, a anunţat într-un comincat OMS, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest ”vaccin este produs de către Serum Institute of India sub licenţa Novovax şi face parte dn noul portofoliul sistemului internţaional de distribuire a unor vaccinuri anticovid COVAX, şi care urmează să alimenteze eforturi în vederea vaccinării a cât mai multor oameni în ţările sărace”, subliniază OMS.

”Vaccinurile (anticovid) rămân una dintre metodele cele mai eficiente de protecţie faţă de forme grave şi moarte provocate de SARS-CoV-2, în pofida aparţiei unor noi variante”, subliniază dr. Mariangela Simao, însărcinată la OMS cu accesul la medicamente.

Această omologare ”urmează să faciliteze accesul ţărilor sărace la vaccinuri (anticovid), dintre care 41 au fost în măsură să-şi vaccineze doar 10% din populaţie, în timp ce 98% dintre ţări nu au atins 40%”, subliniază ea.

OMS şi-a stabilit acest obiectiv al vaccinării a 40% din populaţia tuturor ţărilor până la sfârşitul lui 2021.

Vaccinul Covovax se administrează în două doze şi poate fi păstrat la o temperatură cuprinsă între 2 şi 8°C, adică inclusiv în frigiderele din comerţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.