Focare îngrijorătoare de covid-19 au fost observate în Europa de Sud şi în regiunea Balcanilor, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Evident, continentul american constituie epicentrul pandemiei (covid-19), însă răspândirea virsului începe să se accelereze în Africa”, a subliniat la postul irlandez de radio Newstalk directorul executiv al OMS însărcinat cu gestionarea situaţiilor de urgenţă sanitară, Mike Ryan.

”Pandemia este sub control în Europa Occidentală, însă continuăm să observăm tendinţe îngrijorătoare în sudul Europei şi în Balcani. Aşadar, continentul european nu a scăpat. Trebuie să dăm dovadă de vigilenţă sporită”, a îndemnat el.

Bianţul mondial al pandemiei a crescut la peste 616.000 de morţi din cauza covid-19 şi la 15 milioane de contaminări cu noul coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.