Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a descris cel mai mare spital din Gaza ca fiind "aproape un cimitir", relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spitalul Al-Shifa - care se află în nordul Fâşiei Gaza - a fost în prima linie a luptelor intense din ultimele zile, Forţele de Apărare Israeliene (FDI) insistând că Hamas operează un centru de comandă şi control în tunelurile de sub spital. Hamas şi spitalul neagă acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, a declarat că aproximativ 600 de persoane au rămas în spital, iar altele s-au adăpostit pe holuri. "În jurul spitalului există cadavre care nu pot fi îngrijite sau nici măcar îngropate sau duse la vreun fel de morgă", a spus el.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"Spitalul nu mai funcţionează deloc aşa cum ar trebui. Este aproape un cimitir", a adăugat Lindemeier. Medicii au vorbit, de asemenea, despre cadavrele care se îngrămădesc şi putrezesc la spital. Dr. Mohamed Abu Selmia a mai declarat pentru BBC că, întrucât autorităţile israeliene nu au acordat încă permisiunea ca trupurile în descompunere să părăsească spitalul pentru a fi îngropate, câinii au intrat acum în incinta spitalului şi au început să mănânce cadavrele.

Există, de asemenea, îngrijorări cu privire la soarta a zeci de copii prematuri care nu mai pot sta în incubatoare din cauza întreruperilor de curent.

Selmia a declarat că şapte dintre aceşti bebeluşi au murit acum din cauza lipsei de oxigen. Mark Regev, un consilier principal al premierului israelian Benjamin Netanyahu, a declarat că Israelul oferă "soluţii practice" pentru evacuarea bebeluşilor şi a acuzat

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.