Omicron este acum tulpina dominantă a Covid-19 în Irlanda, potrivit autorităţilor, care au anunţat că recentele măsuri au încetinit oarecum răspândirea, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deoarece Departamentul de Sănătate din Irlanda a confirmat că au existat 5.124 de cazuri noi de Covid-19, a spus că se estimează că 52% dintre cazurile raportate sunt rezultatul variantei Omicron.

Dr. Tony Holohan a declarat la RTE News: „A durat mai puţin de două săptămâni pentru ca Omicron să devină tulpina dominantă a Covid-19 în Irlanda, dezvăluind cât de transmisibilă este această variantă”. 

Vicepremierul din Irlanda de Nord, Michelle O’Neill, a avertizat că Omicron va lovi comunitatea „ca o tonă de cărămizi”. Ea a spus că în cel mai rău caz, s-ar putea confrunta cu 30.000 de cazuri Omicron pe zi, potrivit datelor care i-au fost prezentate. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.