Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a publicat o scrisoare deschisă adresată presei internaţionale, în care condamnă "uciderea în masă a civililor ucraineni".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Olena Zelenska scrie că a fost "imposibil de crezut" că va avea loc invazia rusă, care a creat "o realitate îngrozitoare" pentru milioane de oameni, în special pentru copii.

Dar ea salută şi curajul poporului ucrainean: "Agresorul, Putin, a crezut că va declanşa blitzkrieg asupra Ucrainei. Dar a subestimat ţara noastră, poporul nostru şi patriotismul lor".

"În timp ce propagandiştii de la Kremlin s-au lăudat că ucrainenii îi vor primi cu flori ca salvatori, ei au fost nevoiţi să se ferească de  cocktail-uri Molotov”, scrie ea pe Instagram.

Exprimându-şi recunoştinţa pentru sprijinul internaţional şi eforturile de ajutorare, Zelenska face apel la mass-media globală şi restul lumii să "continue să arate ce se întâmplă aici şi să continue să arate adevărul”.

"Dacă nu-l oprim pe Putin, care ameninţă că va începe un război nuclear, nu va exista niciun loc sigur în lume pentru niciunul dintre noi”, a mai spus ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.