Cancelarul german Olaf Scholz a avertizat că Germania trebuie să fie pregătită pentru o escaladare a situaţiei din Ucraina, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere evoluţia războiului şi eşecurile vizibile şi tot mai mari ale Rusiei... trebuie să fim pregătiţi pentru o escaladare”, a declarat Olaf Scholz într-o conferinţă de presă la Berlin, găzduită de coditianul Süddeutsche Zeitung.

El a adăugat că escaladarea războiului ar putea include distrugerea infrastructurii.

Scholz a vizitat China la începutul lunii noiembrie pentru o întrevedere cu preşedintele chinez Xi Jinping, o călătorie despre care a spus că merită să fie întreprinsă în special pentru a preciza poziţia comună a celor două ţări împotriva utilizării armelor nucleare.

Aceasta a reprezentat prima vizită a unui lider G7 în China de la izbucnirea pandemiei de Covid. Scholz l-a presat pe Xi să impună Rusiei să pună capăt invaziei lansate în Ucraina.


Xi a fost de acord că ambii lideri ”se opun de comun acord folosirii sau ameninţării cu folosirea armelor nucleare” asupra Ucrainei, deşi s-a abţinut să critice Rusia sau să ceară Moscovei să îşi retragă trupele, potrivit presei chineze.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.