Germania va continua să sprijine Ucraina din punct de vedere militar şi financiar, deşi din punct de vedere practic a maximizat armele pe care le poate livra din propriile stocuri şi colaborează, în schimb, cu industria armamentului, a declarat, marţi, cancelarul Olaf Scholz, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre armele pe care producătorii de echipamente militare au spus că le pot livra rapid şi de care Ucraina are nevoie se numără armele antitanc şi de apărare aeriană, a declarat Scholz, într-o conferinţă de presă, după ce a participat la consultări cu liderii aliaţi ai UE şi ai NATO găzduite de preşedintele american, Joe Biden.

”Vom oferi banii necesari pentru achiziţie. Scopul este de a întări armata ucraineană astfel încât să poată respinge atacul rusesc”, a afirmat cancelarul Scholz.

Întrebat dacă Germania va livra Ucrainei tancuri Leopard de ultimă generaţie, el a spus că Berlinul, precum şi aliaţii săi occidentali au ajuns la concluzia că este cel mai logic să livreze armele pe care ucrainenii ştiu deja să le folosească.

Aliaţii coordonează livrările, a spus Scholz.

Discuţiile au durat aproximativ 90 de minute, iar liderii au convenit asupra necesităţii de a pune mai multă presiune asupra Rusiei în privinţa invaziei sale, relatează BBC.

Ulterior, Japonia a anunţat că intenţionează să majoreze oferta de împrumut către Ucraina de la 100 de milioane de dolari la 300 de milioane de dolari.

La discuţii au mai participat preşedintele României, Klaus Iohannis, premierul Canadei, Justin Trudeau, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, premierul Italiei, Mario Draghi, premierul Japoniei, Fumio Kishida, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.