Germania, cu siguranţă, nu va trimite avioane de luptă Ucrainei, a declarat, miercuri, cancelarul Olaf Scholz, după ce Statele Unite au respins oferta Poloniei de a-şi transfera avioanele MiG-29 de fabricaţie rusească la o bază americană din Germania, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am furnizat tot felul de materiale de apărare şi... am trimis arme despre care v-am spus, dar este de asemenea adevărat că trebuie să ne gândim foarte atent la ceea ce facem în concret şi, cu siguranţă, avioanele de luptă nu fac parte din deciziile noastre”, a afirmat Scholz, în cadrul unei conferinţe de presă comună cu premierul canadian, Justin Trudeau.

Întrebat dacă Germania s-a opus categoric interdicţiei asupra importurilor de energie din Rusia, Scholz a spus că lucrează de câteva luni la reducerea dependenţei ţării de importurile de combustibili fosili.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
”Sunt multe chestiuni tehnice care trebuie abordate”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.