O echipă de oficiali din SUA, condusă de Sung Kim, s-a întâlnit cu oficiali nord-coreeni duminică la Panmunjom, la graniţa dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord, pentru a discuta despre implementarea acordului la care s-a ajuns la summit-ul din 12 iunie dintre Donald Trump şi Kim Jong-un, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sung Kim este ambasadorul american în Filipine, fiind unul dintre oficialii-cheie ai americanilor în negocierile cu Coreea de Nord.

Aceste discuţii reprezintă primele întâlniri directe între oficialii celor două ţări de la summit-ul dintre liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele american Donald Trump din Singapore.

Consilierul american pentru securitate naţională, John Bolton, a declarat pentru CBS că Secretarul de Stat, Mike Pompeo, va discuta cu nord-coreenii în viitorul apropiat despre dezarmarea nucleară, precum şi despre programele lor nucleare şi de rachete balistice.

Bolton a adăugat că dacă Phenianul va coopera, cele două ţări ar putea ajunge la dezarmare nucleară într-un an şi astfel s-ar putea ridica sancţiunile împotriva Coreei de Nord.

Totodată,  Anthony Ruggiero, un fost oficial care a lucrat la Departamentul de Stat şi la Trezorerie şi ca expert privind Coreea de Nord la Fundaţia pentru Apărarea Democraţiilor, îşi va începe mandatul de director pe probleme privind Coreea de Nord din Consiliul pentru Securitate Naţională.

El este un susţinător ferm al politicii de „presiune maximă”, care include o ameninţare militară credibilă şi implementarea sancţiunilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.