Oficialii Departamentului de Stat al SUA s-au întâlnit de mai multe ori cu omologii lor nord-coreeni la Hanoi şi au discutat despre un al doilea summit între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un, conform unui ziar sud-coreean, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Oficialii americani au discutat cu cei nord-coreeni despre programul unui al doilea summit, care ar putea fi găzduit în capitala vietnameză, conform ziarului Munhwa Ilbo, care citează surse din Seul şi Washington.
 
Vietnamul are relaţii diplomatice atât cu SUA, cât şi cu Coreea de Nord, care are un birou diplomatic în Vietnam.
 
Un purtător de cuvânt al ambasadei americane la Seul nu a răspuns unei cereri Reuters de a comenta aceste informaţii.
 
Duminică, Trump le-a transmis reporterilor, în Washington, că Statele Unite şi Coreea de Nord negociază privind o locaţie pentru al doilea summit.
 
„Va fi anunţată în viitorul apropiat. Ei vor să ne întâlnim şi noi ne dorim acest lucru, vom vedea ce se va întâmpla”, a afirmat Trump.
 
Trump a precizat că sancţiunile împotriva Coreei de Nord vor fi implementate până când va fi făcut mai mult progres privind dezarmarea nucleară, chiar dacă cele două părţi au avut un „dialog foarte bun”.
 
Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că îşi menţine angajamentul faţă de dezarmarea nucleară, însă a avertizat că îşi va schimba cursul dacă SUA vor continua cu impunerea sancţiunilor în mesajul său de Anul Nou.
 
Kim a afirmat că Phenianul a promis deja să nu creeze, folosească sau distribuie arme nucleare şi că a luat măsuri concrete pentru a implementa acest lucru. El a precizat că este pregătit să se întâlnească cu Donald Trump oricând.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.