Şapte coridoare umanitare pentru evacuarea rezidenţilor din aşezările afectate de război şi pentru trimiterea de ajutoare au fost convenite pentru ziua de duminică, a anunţat viceprim-ministrul Ucrainei, ministru al Reintegrării Teritoriilor Ocupate Temporar Irina Vereshchuk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autobuzele pentru locuitorii din Mariupol vor aştepta în piaţa din faţa complexului sportiv al oraşului Berdeansk, începând cu ora 9:30. Plecarea spre Zaporojie este planificată la ora 11:00”, a spus Irina Vereşciuk. 

Potrivit acesteia, în Berdeansk  va fi posibilă alimentarea maşinilor private ale locuitorilor din Mariupol care conduc pe ruta către Zaporojie.  

Alte rute umanitare au fost convenite în regiunea Kiev, oficialul precizând pentru locuitorii din zonă adresele de plecare ale convoaielor.  

În regiunea Harkov, mărfurile umanitare vor fi trimise de la Harkov către oraşul Vovchansk şi satele Rohan şi Nova Rohan.a 
 
Este planificată livrarea de alimente şi medicamente către aceste localităţi. 
 
Viceprim-ministrul şi-a exprimat speranţa în eficacitatea coridoarelor umanitare de astăzi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.