Trei observatori ai Naţiunilor Unite şi un translator au fost răniţi în urma unor bombardamente în Rmeish, în sudul Libanului, a anunţat misiunea de menţinere a păcii a ONU, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia de ştiri de stat libaneză a relatat că în spatele exploziei s-ar afla un atac cu dronă israeliană, însă armata israeliană a negat că ar fi responsabilă.

Misiunea ONU, Unifil, a declarat că cei răniţi primesc tratament şi că investighează originea exploziei.

Aceasta survine după creşterea tensiunilor de-a lungul graniţei neoficiale dintre Israel şi Liban.

Într-o declaraţie, Unifil a declarat că un obuz a explodat în apropierea grupului care patrula pe jos de-a lungul liniei albastre demarcate de ONU care desparte sudul Libanului de Israel.

Acesta a descris ţinta asupra forţelor de menţinere a păcii ca fiind "inacceptabilă".

Purtătorul de cuvânt al Unifil, Andrea Tenenti, a declarat pentru BBC că locaţii din interiorul Libanului sunt din ce în ce mai des alese ca ţinte, ceea ce "ar putea declanşa un conflict mult mai amplu".

Nu au fost oferite detalii despre naţionalitatea observatorilor sau despre starea lor. Traducătorul libanez ar fi în stare stabilă.

Agenţia naţională de ştiri de stat libaneză a declarat că "dronele inamice" israeliene au efectuat un raid în zona din sudul Libanului unde au fost răniţi observatorii.

Armata israeliană a negat acest lucru, spunând într-o declaraţie: "Contrar rapoartelor, FDI [Forţele de Apărare ale Israelului] nu au lovit un vehicul Unifil în zona Rmeish în această dimineaţă".

În ultimele zile, tensiunile s-au intensificat din nou de-a lungul graniţei neoficiale dintre Israel şi Liban, soldate cu victime de ambele părţi.

Tenenti de la Unifil a declarat pentru programul Newshour de la BBC că bombardamentele ţintite şi letale au avut loc acum "destul de departe de linia albastră" din Liban.

Israelul şi gruparea armată Hezbollah schimbă aproape zilnic lovituri peste graniţă, care au început odată cu declanşarea războiului dintre Israel şi Gaza, după atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

Hezbollah este o grupare militantă musulmană şiită libaneză cu legături strânse cu Iranul şi aliată a Hamas.

Vineri, ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat că IDF îşi va intensifica atacurile împotriva grupului din Liban, "trecând de la respingerea la urmărirea activă a Hezbollah".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.