Observatori din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), din care fac parte 57 de ţări, monitorizează procesul votării în capitala turcă, duminică, în timp ce cetăţenii cu drept de vot se prezintă la urne într-un referendum istoric cu privire la modificarea Constituţiei, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tana de Zulueta, şefa misiunii de observare a OSCE, declară că misiunea se află în ţară de la 17 martie, ”pentru a evalua campania, inclusiv mediul mediatic, cadrul legal, desfăşurarea campaniei în privinţa respectării standardelor internaţionale la care Turcia este parte”.

Observatorii au vizitat duminică secţii de votare din 12 locuri, în vederea finalizării evaluării misiunii cu privire la referendum, a anunţat ea.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat dur OSCE, vineri.

”Cine sunteţi voi? Mai întâi trebuie să vă cunoaşteţi locul. Nu vă puteţi amesteca în ceea ce se întâmplă”, a tunat şeful statului.

Misiunea urmează să organizeze luni o conferinţă de presă, în care să-şi prezinte constatările şi concluziile preliminare cu privire la desfăşurarea referendumului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.