O turcoaică de 116 ani a supravieţuit infectării cu SARS-CoV-2, ea devenind una dintre cele mai în vârstă persoane care au învins coronavirusul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit presei din Turcia, Ayşe Karatay este internată la Eskişehir. Ea a fost spitalizată iniţial la Emirdag, unde a rămas o săptămână la terapie intensivă. Apoi, a fost transferată la Eskişehir şi după încă două săptămâni la terapie intensivă a învins boala şi a fost mutată într-un salon normal.

“Mama a primit prima doză de Sinovac, nu a făcut-o şi pe a doua. Sunt foarte fericit că a trecut peste boală. Poate dacă făcea şi a doua doză de vaccin i-ar fi fost mai uşor. Eu am făcut ambele doze şi acum mă gândesc să o fac pe a treia. Vin mulţi prieteni din străinătate şi cei nevaccinaţi sunt la terapie intensivă. Cei vaccinaţi trec uşor peste boală”, a declarat Ibrahim Karatay, fiul în vârstă de 60 de ani al femeii.

Ayşe Karatay va mai rămâne câteva zile în spital pentru a fi monitorizată, având în vedere vârsta sa înaintată. Femeia în vârstă de 116 ani are opt copii.

În februarie, călugăriţa franceză cunoscută ca Sora Andre s-a vindecat de covid-19 la vârsta de 117 ani. Spre deosebire de Ayşe Karatay, Sora Andre a fost asimptomatică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.