O treime dintre persoanele infectate cu noul coronavirus în Spania sunt asimptomatice, potrivit rezultatelor celei de-a doua etape a studiului de seroprevalenţă condus de Guvern, care confirmă că 5,2% din populaţie a fost contaminată, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest studiu concluzionează că "o treime din persoanele infectate nu au simptome şi deci nu vor apărea în sistemul de sănătate", a declarat, într-o conferinţă de presă, directoarea Centrului naţional de epidemiologie, Marina Pollan. 

A doua parte a acestui studiu de seroprevalenţă naţională, efectuat pe un eşantion de mai mult de 60.000 de persoane, între 18 mai şi 1 iunie, a concluzionat că 5,21% din populaţie - ceea ce corespunde cu 2,4 milioane din 47 de milioane de spanioli - au anticorpi şi au fost contaminaţi cu virusul, potrivit unui comunicat al Minsterului Sănătăţii. 

Acest rezultat este foarte apropiat de cel publicat după primul val de teste, realizate între sfârşitul lui aprilie şi mijlocul lui mai, care a arătat că 5% din populaţia spaniolă a fost infectată. 

"Deşi media naţională este de 5,21%, studiul arată diferenţe geografice foarte asemănătoare cu cele observate în prima fază a studiului, cu prevalenţe egale sau apropiate de 10% la Madrid şi în provinciile din jur", potrivit comunicatului. 

Regiunea Madrid a fost cea mai afectată de coronavirus, cu aproape o treime dintre cele 240.000 de cazuri şi 27.000 de decese înregistrate în ţară. 

Spania, una dintre cele mai afectate ţări de pandemie, a reuşit să reducă considerabil contaminare şi implementează un proces de relaxare a măsurilor treptat care ar trebui finalizat la sfârşitul lunii iunie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.