O adolescentă indiancă în vârstă de 16 ani, care a fost violată şi arsă de vie de către cei doi agresori, a murit la spital, din cauza rănilor, anunţă marţi poliţia indiană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânăra, membră a comunităţii dalit - nivelul cel mai de jos al unei caste denumită ”de neatins” - a murit luni într-in spital din Lucknow, în Uttar Pradesh (nord), dup ce a fost agresată în septembrie.

Cei doi bărbaţi acuzaţi de faptul că au violat-o şi ars-o au fost arestaţi ”la două ore după semnalarea incidnetului”, iar poliţia a asigurat familia de o urmărire adecvată, declară AFP şeful poliţiei locale, Dinesh Kumar Prabhu.

Poliţişti au fost desfăşuraţi în jurul casei familiei tinerei, ”pentru a preveni orice incident indezirabil”, a anunţat el.

Poliţia este acuzată frecvent de faptul că nu ia în serios cazurile cu membri ai comunităţi dalit.

În plus, în cazuri precedente similare familii din caste inferioare au fost ameninţate sau atacate cu scopul de afi împiedicate să depună mărturie.

Femeile dalit sunt victime - în mod disproporţionat - ale unor infracţiuni penale cu caracter sexual, într-o ţară în care criminalitatea împotriva femeilor este foarte mare.

Moartea acestei tinere are loc la mai puţin de o săptămână după descoperirea cadavrelor a două surori dalit, în vârstă de 15 şi 17 ani, spânzurate de un copac, în apropiere de satul în care locuiesc.

Ele ar fi fost violate şi strangiulate de către şase bărbaţi, care au fost arestaţi.

Cele două cazuri au loc în statul Uttar Pradesh, un stat sărac, cu aproape 230 de milioane de locuitori, în care crime de acest fel fac frecvent titluri de presă.

La sfârşitul lui 2020, autorităţile statului au provocat indignarea Indiei, după ce au dispus incinerarea în mijlocul străzii, fără vreo autopsie, a unei tinere în vârstă de 19 ani violată de către patru bărbaţi din caste superioare, potrivit familiei victimei.

Aproape 32.000 de violuri au fost înregistrate în 2021 în India, potrivit Guvernului. Acest bilanţ este considerat cu mult inferior faţă de bilanţul real, iar numeroase violuri nu sunt semnalate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.