O sferă metalică mare, care a eşuat pe un ţărm din Japonia, i-a lăsat perplecşi pe localnici şi a declanşat o avalanşă de speculaţii, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile nu pot spune încă ce este - nici măcar poliţia sau echipa de genişti trimisă să investigheze nu a avut un răspuns.

Ceea ce se ştie este că sfera este goală şi nu reprezintă o ameninţare. Mulţi suspectează că este un tip de geamandură.

Descoperirea din oraşul de coastă Hamamatsu a primit diverse nume - "oul lui Godzilla", "geamandură de acostare" şi "extraterestrul" - din partea localnicilor fascinaţi.

Televiziunea publică NHK a prezentat imagini cu doi oficiali pe plaja Enshuhama care se uită la sfera metalică ruginită, ce pare să aibă un diametru de aproximativ 1,5 m.

Sfera a fost găsită de un localnic care a alertat poliţia după ce a observat obiectul neobişnuit pe ţărm. Autorităţile au izolat zona şi au efectuat examinări cu raze X care nu au dezvăluit însă prea multe - în afară de confirmarea faptului că obiectul nu reprezintă un pericol în materie de siguranţă publică.

O persoană care făcea jogging pe plajă a declarat presei locale că a fost surprinsă de agitaţia creată, pentru că sfera se afla acolo de ceva timp. "Am încercat să o împing, dar nu s-a mişcat", a relatat aceasta, potrivit NHK.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Autorităţile locale au declarat că obiectul va fi îndepărtat în curând.

În mod normal, acest tip de descoperire nu ar ridica suspiciuni - dar vine pe fondul nervozităţii generale cu privire la obiectele neidentificate, de când SUA au doborât un presupus balon spion chinezesc la începutul acestei luni, notează BBC.

Japonia şi-a exprimat faţă de China îngrijorarea cu privire la baloane de supraveghere suspecte, observate deasupra spaţiului său aerian de cel puţin trei ori din 2019, o acuzaţie pe care a făcut-o însă pentru prima dată săptămâna trecută. Beijingul neagă acuzaţiile de spionaj. Miniştrii apărării din cele două ţări s-au întâlnit miercuri, în primul dialog bilateral de securitate la nivel înalt din ultimii patru ani. Părţile au convenit coopereze pentru înfiinţarea în această primăvară a unei linii directe de comunicare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.