Un atac cu rachete ruseşti a avariat marţi o unitate de învăţământ din oraşul ucrainean Dnipro şi a rănit cinci persoane în oraş, au anunţat autorităţile locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din fericire, în momentul loviturii, toţi copiii se aflau în adăpost", a declarat pe Telegram Serhii Lîsak, guvernatorul regional, care a mulţumit profesorilor pentru "acţiunile lor coordonate", scrie Ukrainskaia Pravda.

Într-un mesaj separat, Lîsak a anunţat că cinci persoane au fost rănite în oraş, potrivit informaţiilor preliminare.

În noaptea de luni spre marţi, forţele ucrainene de apărare aeriană au doborât 9 drone Shahed deasupra regiunii Dnipro. Resturile căzute au provocat două incendii în Dnipro, care au fost stinse rapid. Atacul rusesc a avariat, de asemenea, o clădire cu două etaje şi o staţie de pompieri.

Rusia şi-a intensificat recent bombardamentele asupra Ucrainei, efectuând la 22 martie cel mai amplu atac asupra infrastructurii de reţea din timpul războiului de doi ani. De asemenea, Moscova recurge în măsură mai mare la rachete balistice, care sunt mai greu de interceptat.

Rusia neagă că vizează în mod deliberat civili, deşi războiul care a început cu invazia sa la scară largă din februarie 2022 s-a soldat cu moartea a mii de oameni, milioane de refugiaţi şi distrugerea oraşelor ucrainene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.