Guvernatorul republican al Floridei Ron DeSantis îşi continuă reforma foarte conservatoare a învăţământului public printr-un nou program care abordează ”binefacerile” sclaviei, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ron DeSantis a impus în această reformă programele ”Don’t say gay” -  care interzice discuţii în clasă, la grădiniţă şi în şcoala primară, despre orientarea sexuală sau identitatea de gen - şi ”Stop Woke Act” - care vizează să interzică predarea teoriei critice a rasei.

Consiliul Educaţiei din Florida a validat miercuri o nouă reglementare cu privire la predarea istoriei afroamericanilor.

Acest nou program prezintă ”binefacerile” sclaviei.

În acest document de 216 pagini se arată că sclavia le-a permis afroamericanilor ”să dezvolte competenţe care, în anumite cazuri, puteau fi aplicate în beneficiul lor personal”.

Noul program abordează şi violenţe comise de către persoane de culoare în anumite revolte etnice, ca cea de la Altanta din 1906, care s-a soldat cu moartea a cel puţin 12 afroamericani, sau masacrul de la Tulsa din 1921, soldată cu moartea a cel puţin 100 de afroamericani.

Această reformă a fost atacată de către vicepreşedinta americană Kamala Harris.

Kamala Harris a denunţat miercuri, la Suroritatea afroamericană Delta Sigma Theta, la Washington, drept o ”istorie revizionistă”.

Ea a denunţat această decizie şi vineri, la Jacksonville, în Florida.

”În întreaga lume, oamenii ne ştiu istoria (...), iar noi ne vom trimite copiii în lume fără să-şi ştie propria istorie?”, a denunţat ea.

Un sindicat din Florida, Florida Education Association, cu peste 150.000 de membri, a atacat acest program, pe care l-a catalogat drept ”un deserviciu al elevilor din Florida” şi un ”mare pas înapoi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.