Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul Londrei în sprijinul poporului palestinian, solicitând Guvernului britanic să intervină pentru a înceta operaţiunea militară israeliană, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii s-au adunat la prânz în faţa Marble Arch, lângă Hyde Park, de unde au plecat către Ambasada Israelului, de cealaltă parte a parcului, arborând drapele palestiniene şi mesaje prin care cereau "eliberarea" teritoriilor palestiniene.                

"Este esenţial ca Guvernul britanic să ia măsuri imediate", au declarat organizatorii, printre care coaliţia Stop the War, Asociaţia musulmană a Marii Britanii, organizaţia Palestine Solidarity Campaign şi Campania pentru dezarmare nucleară. 

"Nu mai trebuie permis ca violenţele brutale contra poporului palestinian şi opresiunea de către Israel să rămâne nepedepsite", au adăugat ei, denunţând atacurile care au ucis civili în Gaza drept "crime de război".                

"Guvernul britanic este complice la aceste acte de mult timp pentru că oferă susţinere militară, diplomatică şi financiară Israelului", au mai spus organizatorii. 

Această manifestaţie a fost organizată pe fondul unei escaladări militare din ultimele zile, inedită din 2014, dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, în şi în jurul Fâşiei Gaza, şi cu violenţe în oraşe israeliene.              

În ciuda intensificării eforturilor diplomatice pentru a încerca să pună capăt luptelor, forţele aeriene israeliene au lovit mai multe locuri din enclavă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp ce 300 de rachete au fost lansate din nou din Gaza în direcţia Israel, potrivit armatei. 

Ultimul bilanţ al autorităţilor palestiniene anunţa vineri 126 de morţi, dintre care 31 de copii şi 950 de răniţi în urma bombardamentelor israeliene în Fâşia Gaza de luni.               

Mai mult de 2.000 de rachete au fost lansate pe teritoriul israelian de luni, ucigând 10 persoane, dintre care un copil şi un soldat, şi rănind 560 de oameni.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.