Un cimpanzeu pitic (bonobo), Kanzi, în vârstă de 43 de ani, născut şi crescut în captivitate în Statele Unite, l-a învins pe Dragonul din Ender - o sarcină deloc uşoară pentru om -, ”boss”-ul final din jocul video Minecraft, după şase luni de antrenament, o ispravă postată de YouTube.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest specimen foarte inteligent a avut nevoie de şase luni de antrenament pentru a se familiariza cu jocul, pentru a-l termina.

Această experienţă unică a fost împărtăşită cu publicul de către youtuberul american ChrisDaCow.

Youtuberul a publicat două înregistrări video, una în iulie, despre procesul de învăşare al maimuţei, iar cealaltă sâmbătă, în care privitorii au asistat la bătălia finală.

Pentru a reuşi, primata a beneficiat de comenzi adaptate.

Kanzi a fost susţinut, de asemenea, de către Teco, un congener mai puţin pregătit decât el.

În această înregistrare, Kanzi face mai multe acţiuni, de exemplu trage în cristale de regenerare sau le mănâncă, pentru a se vindeca.

Ghidat de youtuber, acest jucător neobişnuit a eşuat de mai multe ori şi a fost nevoit să facă o pauză pentru a reuşi să  termine jocul.

În prima înregistrare video, publicată în iulie, este surprins sistemul creat de om pentru a ajuta maimuţa să progreseze.

În schimbul fiecărei acţiuni bune, cimpanzeul a fost recompensat cu hrană, pentru a fi stimulat să-şi continue aventura în lumea Minecraft.

Kanzi nu este, însă primul animal care joacă jocuri video.

Un câine, Peanut Butter, a devenit celebru, recent, după ce a terminat o parte a jocului video Gyromite.

Şi aici, animalul a fost ghidat de către stăpânul său şi a jucat cu o comandă special adaptată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.