Curtea de Casaţie de la Cairo a hotărât marţi dimineaţă în favoarea casării uneia dintre pedepsele cu închisoare pe viaţă primite de fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi. De asemenea, magistraţii au cerut rejudecarea procesului în care fostul lider egiptean este acuzat de spionaj în favoarea grupării palestiniene Hamas, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia vine după ce magistraţii egipteni au casat săptămâna trecută pedeapsa capitală a lui Morsi.

Mohamed Morsi a fost condamnat la moarte de magistraţii egipteni în iunie 2015, într-un dosar care are legătură cu evadarea în masă a deţinuţilor în timpul Primăverii Arabe.

Acesta este primul preşedinte egiptean ales democratic după Primăvara Arbă şi a rămas la putere până la îndepărtarea sa în iulie 2013 de către generalul Abdel Fattah al-Sisi.

Al-Sisi a preluat ulterior conducerea statului egiptean, fiind ajutat de protestele masive împotriva guvernării lui Morsi. De asemeana, generalul devenit preşedinte a scos în afara legii Frăţia Musulmană şi l-a arestat imediat pe Mohamed Mursi.

Fostul preşedinte egiptean rămâne în spatele gratiilor pentru o acuzaţie de spionaj în favoarea Qatarului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.